De Molenaars

Sake Bergsma

Sake Bergsma Molenaar

Sake Bergsma, molenaar

Sake Bergsma, Heerenveen, is vanaf mei 1976 Vrijwillig Molenaar. Een week voordat hij slaagde was hij al begonnen op korenmolen Windlust te Noordwolde.

Hij deed op 14 Mei 1976 examen voor De Hollandsche Molen op korenmolen De Onderneming in Witmarsum. Hij slaagde en was daarmee de 200-ste Vrijwillig Molenaar van Nederland.

Tevens is hij vanaf mei 1991 molenaar op Poldermolen De Gooijer te Wolvega. Sinds 2020 houdt hij ook de tjasker in de Hoeve wat in de gaten.

Hendrik Hachmer

Hendrik Hacmer

Hendrik Hachmer

Hendrik Hachmer is sinds september 1979 actief op de molen. De laatste jaren echter i.v.m. ander werk en zijn woonplaats wat minder. Hij heeft zeker passie voor korenmolen de Windlust, omdat Noordwolde tevens zijn geboorteplaats is.

 

 

Roelof Van Wester

Roelof deed op 18 mei 2015 examen op korenmolen Windlust. Hij is molenaar in Diever en op zaterdagmiddag vaak te Noordwolde op deze molen.

Eppie Landman

Eppie Landman

Eppie Landman

Ontwerper en maker van de pletter in 2004. Helaas moet Windlust het al weer jaren zonder deze erg handige en enthousiaste vrijwilliger doen.

 

 

 

Linda de Vries

Linda de Vries

Linda de Vries

Linda deed op 8 oktober 2019 examen op korenmolen Windlust voor de Hollandsche molen. Molenaar bij poldermolen de Gooijer en Noordwolde. Bij mooi weer ook wel eens bij de tjasker in de Hoeve.

 

Hilbert de Vries

Hilbert de Vries

Hilbert deed zijn opleiding grotendeels bij Windlust. Oktober 2022 deed hij examen op de Monnikenmolen in Sint-jansklooster. Op vrijdagmiddagen draait hij op de Mars in de Blesse en als het weer het toelaat bij de tjasker in De Hoeve. Op de zaterdagmiddag vaak op Windlust.

 

Rob de Vries

Rob de Vries

Rob deed op 21 oktober 2023 examen op de molen van Makkinga. Hiervoor heeft hij bij Windlust moeten oefenen met de zeilen omdat Makkinga een molen met zelfzwichting kleppen is. Hij gaat draaien in Makkinga, op de Jansmole in Goëngahuizen en op Windlust.